Ny flyt for brød og bakervarer

Å skape optimal vareflyt er det viktigste grepet for å redusere matsvinn og sikre riktig varetrykk i butikkhyllene. I 2017 la vi derfor om den store varestrømmen av brød og bakervarer.

Å skape optimal vareflyt er det viktigste grepet for å redusere matsvinn og sikre riktig varetrykk i butikkhyllene. I 2017 la vi derfor om den store varestrømmen av brød og bakervarer.

Omleggingen vi gjorde, var å legge brød og bakervarer over i verktøyet NGFLYT. Samtlige butikker i KIWI, SPAR og MENY som får disse varene levert fra Bakehuset, ble en del av denne løsningen i 2017. Det vil si at 961 butikker har overlatt innkjøpet av brød og bakervarer til NGFLYT.Det er bra for salg og svinn. Med brød og bakervarer i NGFLYT blir det mindre overproduksjon, riktige volum til butikk og mindre i retur. I praksis betyr det at forbrukerne får bedre utvalg i butikken utover kvelden, butikken og Bakehuset selger mer, og det er mindre brød som kastes eller går til annet enn menneskemat. Manuelle faksbestillinger er faset ut, og hverdagen forenklet for Bakehuset og kundene deres. Målet er at omleggingen skal gi én prosent økt salg og én prosent reduksjon i svinn i løpet av 2018.

Års- og bærekraftsrapport 2017

Års- og bærekraftsrapport 2017

Vårt mål er å ha både lønnsom og bærekraftig vekst.