Matstreif er festivalen for alle som lurer på hva som rører seg innen norsk mat, og som er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike nisjeprodukter. I år vil 20 ulike lokalmatprodusenter være å finne i et felles opplevelsestelt for å vise noe av bredden på lokalmatutvalget som er å finne blant annet hos Meny.
- Matstreif er et svært viktig utstillingsvindu for mat med lokal norsk identitet. En fantastisk mulighet for de lokale produsentene til å synliggjøres nasjonalt. Det er viktig for NorgesGruppen og våre kjeder å være en aktiv deltaker og bidragsyter på Matstreif da vi skal bidra til å løfte frem lokale produkter, sier Eivind Haalien ansvarlig for lokalmat i NorgesGruppen.
Barnas Matstreif
Nytt av året er et eget telt for barna med smaks-og føle på laboratorium. Her vil de unge få kjenne og smake på forskjellig mat ved blindtest. I tillegg vil det arrangeres Fiskeknappen hvor man kan lære om de ulike norske fiskeslagene.
Årets Matstreif går avstabelen på Rådhuskaia i Oslo 13 – 14. september og vi oppfordrer alle som har anledning til å komme for å ta en smak på Norge.