Stastministerbesøk hos Joker Fjærland

Joker Fjærland fikk nylig storfint besøk av statsminister Erna Solberg, som tok seg tid til en kopp kaffe og hyggelig prat med bygdefolket.
24. januar 2017

Statsministeren ble tatt godt i mot av Bente Resaland Skeide og Ann Elisabet Morken, som har drevet Joker-butikken i fellesskap siden 2010.

Erna Solberg møtte også Merkur-konsulent Ronny Mowatt som kunne orientere om Merkurs rolle som støttespeller for butikken.

- Det er veldig kjekt at politikerne benytter anledningen til å oppleve hverdagslivet rundt omkring i bygdene. Vi setter pris på at statsministeren tok turen til Fjærland, sier Claus Kvamme som har vært en ildsjel når det gjelder utvikling av Bokbyen i Fjærland.

Butikk er viktig
Erna Solberg sa at Fjærland er en av de vakreste stedene i Norge, med fjord og fjell og Jostedalsbreen over det hele.

- Det er viktig å ha en nærbutikk i slike bygder. Derfor gir vi støtte til fornying og endringer gjennom Merkur-programmet, sa Erna Solberg til NRK Sogn og Fjordane.

De lokale kjøpmennene og kjøpmannseide butikker er viktige for NorgesGruppen og viktige for lokalsamfunnene de tilhører. 

Satser egne penger
Joker Fjærland er eneste butikktilbud for de 260 personene som bor i bygda. Sommerstid er det mange turister i bygda, men om vinteren er det liten aktivitet.

Bygdefolket i Fjærland er opptatt av å ha en lokalbutikk og har samlet inn 580.000 kr. i aksjekapital. De to driverne har også gått inn med kapital, for å få et godt fundament for butikken. Butikken har drevet med positivt resultat siden starten i 2010.