Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Et sunnere Norge

Et sunt og variert kosthold kombinert med fysisk aktivitet er viktig for god helse. NorgesGruppen stiller seg bak myndighetenes kostråd om å bidra til god helse ved å forebygge livsstilssykdommer som overvekt, fedme og diabetes type 2, kreft og hjerte- og karsykdommer.

Hva vil vi?
Det norske kostholdet blir sunnere, men en stor andel av befolkningen følger fortsatt ikke kostrådene. Det er også store sosiale forskjeller i folks helse. De største ernæringsmessige utfordringene fremover er å øke inntaket av grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, samt å redusere inntaket av salt og redusere inntaket av sukker, spesielt hos barn og unge, og mettet fett. NorgesGruppens butikker selger omkring 40 prosent av alle matvarer som spises i Norge. Dette er et stort ansvar og gir store muligheter. Vår ambisjon er å være best på sunn mat og den kjedegrupperingen som i størst grad tar folkehelsen på alvor. Vi skal inspirere kundene til et velsmakende, variert og sunt kosthold og tilrettelegge for gode og sunne valg
i butikkene.

Hva gjør vi?
Med tre strategiske fokusområder skal NorgesGruppen støtte opp under myndighetenes kostholdsmål for bedre folkehelse: 1) Mer av det gode. 2) Mindre av det usunne. 3) Balanse og valgmuligheter.

Hva har vi fått til?
NorgesGruppen har satt ambisiøse og langsiktige mål for arbeidet med å tilby sunnere mat og bidra til bedre folkehelse. Alle kjedene har gjennomført satsinger og lyktes med å få kundene til å velge mer av det sunne. Vi må forsterke arbeidet med å endre kundenes forbruksmønstre om vi skal nå målsettingene om mer frukt, grønt og fisk. NorgesGruppen har i tillegg fjernet alt salt i kjøttdeigprodukter, og konsernets eget bakeri Bakehuset har redusert saltinnholdet i brød mest og raskest i sin bransje. Parallelt med innsatsen i kjedene og verdikjeden samarbeider NorgesGruppen aktivt med helsemyndighetene. I 2015 bidro vi til lanseringen av saltpartnerskapet, som er et samarbeid for folkehelsen med mål om å redusere saltinntaket i Norge med 15 prosent innen 2018. Samarbeidet har også sukker og mettet fett på agendaen.

NorgesGruppen