Invitasjon til seminar om lokalmat

Invitasjon til seminar om lokalmat

NorgesGruppen og MENY inviterer til seminar fredag 11. september kl. 10:00-12:00.

31. august 2015

Vi inviterer til seminar om lokalmat under Matstreif i Oslo. Seminaret inneholder perspektiver og nyheter på lokalmatsatsing fremover.

Tid: Fredag 11. september kl.10:00-12:00

Sted: Restaurant DS Louise Aker Brygge, Oslo

Moderator er Eivind Haalien, lokalmatansvarlig i NorgesGruppen

Program:

- Utvalgskjeden MENY gjennomførte i fjor tidenes norske satsing på mat fra lokale produsenter. MENY-sjef Vegard Kjuus forteller om planene for å styrke lokalmatsatsingen ytterligere fremover.

- Kokk, forfatter og trøndersk matambassadør Mikael Forselius deler tanker omkring hva som kommer til å være avgjørende for å lykkes med lokalmat.

- Meieribestyrer Trond Vilhelm Lund fra Rørosmeieriet om forestående satsing på økologisk melk.

- Leder for Matmerk Nina Sundquist: «Nei til kortreist mat!»

- Kategoriansvarlig for frukt i MENY, Siri Helen Hansen-Barry, om utfordringer og tiltak for å få mer norsk frukt i butikk.

- Sjef for Hardanger Fjordfrukt Leif Øie, forteller hvordan de skal doble fruktproduksjonen i Hardanger og heve produktkvaliteten.

- Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug holder innlegg

- Prisutdeling: Årets regionalmatleverandør. 

Etter seminaret er det felles avgang til MENY-teltet. Eivind Haalien og leder for MENY-Lauget, Espen Schöning Lie, presenterer og serverer lokalmat i teltet på Rådhuskaia. I teltet vil en rekke lokalmatprodusenter tilby sine produkter.

Påmelding til:
daniel.sellevoll@norgesgruppen.no
Tlf: 95971597

KONTAKTPERSON

Daniel Sellevoll
Kommunikasjonsrådgiver samarbeid og merkevare
95971597