
Invitasjon til seminar om lokalmat
NorgesGruppen og MENY inviterer til seminar fredag 11. september kl. 10:00-12:00.
Vi inviterer til seminar om lokalmat under Matstreif i Oslo. Seminaret inneholder perspektiver og nyheter på lokalmatsatsing fremover.
Tid: Fredag 11. september kl.10:00-12:00
Sted: Restaurant DS Louise Aker Brygge, Oslo
Moderator er Eivind Haalien, lokalmatansvarlig i NorgesGruppen
Program:
- Utvalgskjeden MENY gjennomførte i fjor tidenes norske satsing på mat fra lokale produsenter. MENY-sjef Vegard Kjuus forteller om planene for å styrke lokalmatsatsingen ytterligere fremover.
- Kokk, forfatter og trøndersk matambassadør Mikael Forselius deler tanker omkring hva som kommer til å være avgjørende for å lykkes med lokalmat.
- Meieribestyrer Trond Vilhelm Lund fra Rørosmeieriet om forestående satsing på økologisk melk.
- Leder for Matmerk Nina Sundquist: «Nei til kortreist mat!»
- Kategoriansvarlig for frukt i MENY, Siri Helen Hansen-Barry, om utfordringer og tiltak for å få mer norsk frukt i butikk.
- Sjef for Hardanger Fjordfrukt Leif Øie, forteller hvordan de skal doble fruktproduksjonen i Hardanger og heve produktkvaliteten.
- Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug holder innlegg
- Prisutdeling: Årets regionalmatleverandør.
Etter seminaret er det felles avgang til MENY-teltet. Eivind Haalien og leder for MENY-Lauget, Espen Schöning Lie, presenterer og serverer lokalmat i teltet på Rådhuskaia. I teltet vil en rekke lokalmatprodusenter tilby sine produkter.
Påmelding til:
daniel.sellevoll@norgesgruppen.no
Tlf: 95971597