Sylvi Listhaug overrakte pris til Prima Jæren

Sylvi Listhaug overrakte pris til Prima Jæren

For femte gang innledet NorgesGruppen og Meny Matstreif med å arrangere lokalmatseminar. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug var til stede og delte ut nyetablert pris til Prima Jæren.

11. september 2015

I tillegg til statsråden var 70 bransjefolk, produsenter og matentusiaster til stede på lokalmatseminaret til NorgesGruppen og Meny.

I fjor lanserte Meny den største lokalmatsatsingen noensinne med over 400 lokale produsenter og mer enn 1000 lokale produkter.

- Nå skal vi ta lokalmat enda et skritt videre, og vi ønsker å bli Norges største gründerfabrikk ved å spille på lag med leverandørene, sier Vegard Kjuus, sjef for Meny.

Ett år etter lanseringen har Meny over 2000 lokale produkter i butikkhyllene, og veien videre for Meny vil dreie seg om et enda tettere samarbeid med produsentene for å styrke arbeidet med å formidle produkthistoriene og kvalitetsforskjellene.

Storsatsing på økologisk melk fra Rørosmeieriet

Eivind Haalien, lokalmatansvarlig i NorgesGruppen, forklarer at NorgesGruppen er godt fornøyd med at de nå kan tilby økologisk melk fra Rørosmeieriet til alle sine kunder i Spar og Meny.

- Dette er en svært betydningsfull avtale for Rørosmeieriet. Våre produkter og vår merkevare blir nå kjent i hele Norge, via Norges største dagligvaregruppering. Melk er jo noe nesten alle kjøper, sier Trond Vilhelm Lund fra Rørosmeieriet.

Etablerer Meny-fondet

Vegard Kjuus annonserte at Meny nå vil etablere et eget fond for å støtte og premiere lokalmatprodusenter. Målet er å bidra til å utvikle flere unike produkter fra alle deler av landet. En jury vil fordele inntil to millioner kroner til produsenter med gode ideer.

Prima Jæren er Årets Matskattleverandør

Over 100 ferskvaresjefer hos Meny kåret Prima Jæren til Årets Matskattleverandør, som ble delt ut for første gang under årets lokalmatseminar. Selskapet vant prisen på bakgrunn av stor vekst, høy kvalitet og fokus på produktutvikling.

- Takk for at dere tror på oss, og for at dere jobber med oss. Vi må våge, og vi må tørre å feile. Det handler også om å gjøre hverandre gode, sa Lars Kåre Linnerud fra Prima Jæren.

- Det Prima Jæren har fått til er til inspirasjon for andre mindre produsenter over hele landet. Det er nettopp denne type bedrifter vi trenger flere av i landbruket: bedrifter som tenker nytt, som tenker lokal verdiskaping, og som lager produkter som den moderne forbrukeren etterspør, sa Sylvi Listhaug.

- Vi opplever Prima Jæren som en organisasjon med ekstrem lidenskap for det de holder på med. De er kompromissløse på kvalitet, samtidig som de lytter til markedet og innspill de får fra våre kjøpmenn, sa Espen Lie, leder av Meny-lauget.

"Lokalmatrevolusjon"

- Jeg vil takke NorgesGruppen og Meny for at dere arrangerer dette seminaret. Den siste tiden har det skjedd en lokalmatrevolusjon i Norge, sa Sylvi Listhaug i sitt innlegg.

Sylvi Listhaug forteller videre hvordan regjeringen har jobbet for å øke norsk fruktproduksjon ved å åpne for import av blant annet eple- og pæretrær.

KONTAKTPERSON

Daniel Sellevoll
Kommunikasjonsrådgiver samarbeid og merkevare
95971597