Matsentralen Norge
NorgesGruppen har vært en nær samarbeidspartner av og støttespiller til Matsentralen helt siden den første Matsentralen ble etablert i Oslo i 2013.
06. april 2021
I dag er vi en av de største bidragsyterne når det kommer til mengden overskuddsmat donert til de 8 Matsentralene rundt i landet, og bare i 2020 bidro vi med 440 tonn overskuddsmat fra vår virksomhet. Men vi har også et samarbeid rundt formidling av betydningen av Matsentralens eksistens og hvor viktig matdonasjonene er, både for å hjelpe vanskeligstilte, men også for å redusere matsvinn.
Våren 2021 ruller vi ut et konsept der Matsentralen henter overskuddsvarer, primært av frukt og grønt, men også andre relevante varer, fra utvalgte Meny-butikker og frakter disse til Unikums kjøkken. Unikum, som er deleid av Kirkens Bymisjon, bruker disse råvarene i sin produksjon av ferdigretter for Matsentralen Kjøkken, som Matsentralen igjen frakter opp til Matsentralen Oslo og deler ut til sine brukere.
Våren 2021 ruller vi ut et konsept der Matsentralen henter overskuddsvarer, primært av frukt og grønt, men også andre relevante varer, fra utvalgte Meny-butikker og frakter disse til Unikums kjøkken. Unikum, som er deleid av Kirkens Bymisjon, bruker disse råvarene i sin produksjon av ferdigretter for Matsentralen Kjøkken, som Matsentralen igjen frakter opp til Matsentralen Oslo og deler ut til sine brukere.