Gjenåpnet Jacobs på Holtet

Gjenåpnet Jacobs på Holtet

12. september gjenåpnet Norges ledende og mest unike matdesinasjon; Jacobs Holtet i Oslo.
12. september 2024

- Vi skal ligge i front i matutviklingen og være best på ferske råvarer og spesialvarer i Norge. Disse ambisjonene har vært førende i hele ombyggingen, sier kjøpmann Terje Gjervang.

Jacobs-teamet har hentet inspirasjon fra ledende supermarkeder i Norden og Europa. Målet har vært å ta butikken til et nytt nivå når det gjelder råvarer og matglede, og samtidig bevare butikkens nær hundre år gammel sjel og historie.

- Mange i stor-Oslo har savnet oss i stengeperioden og timingen på reåpningen er god. Trenden i mat-Norge går mot rene, gode råvarer i kombinasjon med få og rene smaker. Minimalisme rett og slett. På «nye» Jacobs får du alt du kan drømme om av utvalg, råvarer og matfaglig kompetanse, sier Gjervang.

Ferskvare-teamet består av hele 49 matarbeidere som sammen har 18 fagbrev. Ferskvaresjef Christian Holth Clasen har fem NM-gull i sjømathandler og butikkslakter. Med seg på laget har han mange med omfattende erfaring; blant annet kokker, butikkslaktere, sjømathandlere, pølsemakere og en konditor.

Ferskvaren er hjertet i butikken
Frukt- og grøntavdelingen, som skal ha det friskeste og beste utvalget, ligger først i handleruten. Deretter kommer ferskvarediskene på rekke og rad. Først en stor og innbydende fiskeavdeling, så kjøtt- og delikatesseavdelingen med blant annet egenproduserte pølser og deretter en rikholdig osteavdeling, etterfulgt av bakeriet.

Butikken har dessuten et svært godt utvalg av te, med blant annet produkter fra Fortnum & Mason som er hoffleverandører til det engelske kongehuset.  

- Vi ønsker å teste alt som er nytt og spennende og følger med på trender i utlandet, sier Clasen, og legger entusiastisk til: - Vi fortsetter å fremme matglede ved også å tilby både catering, kokkekurs og vinsmaking av svært høy kvalitet.

Driver matutviklingen

Jacobs Holtet og Jacobs Majorstuen tilhører MENY-kjeden, og er viktige spydspisser inn i butikkporteføljen.

- Jacobs på Holtet er nok et bevis på at MENY-kjeden driver matutviklingen i Norge. Vi strekker oss til et nordisk butikknivå, leter etter de beste råvarene og er en arena for å teste nye smaker og konsepter. Mange produkter i norsk dagligvare startet sin reise i Jacobs eller MENY. Sånn sett er vi viktige både for leverandører og matentusiaster. Vi holder kvalitetsfanen høyt også i en tid der mye handler om matvarepriser. Jeg er stolt av Jacobs-teamet. Dette er den råeste matbutikken vi har laget, samtidig som vi har ivaretatt butikkens historie, sier Kjuus.

Les mer om gjenåpningen av Jacobs på Holtet på MENY.no.

 

Fakta om Jacobs på Holtet

  • Jacobs Holtet ble grunnlagt i 1926 av Inga og Karl Jacobsen, da først som konditori. I 1933 etablerte sønnen Kolbjørn Jacobsen kolonialforretning.
  • NorgesGruppen overtok driften av Jacobs Holtet fra januar 2005, og er en langsiktige eier som investerer i fremtiden, matglede og gode råvarer. Jacobs Holtet og Jacobs Majorstuen er del av MENY-kjeden.
  • Salgsarealet er blitt større og luftigere, økt fra ca. 1400 kvm til ca. 1800 kvm. Det røde signaturgulvet er med videre.
  • Det tekniske anlegget er moderne og mer miljøvennlig. Eksempelvis blir overskuddsvarme fra kjøl- og fryseanlegg gjenbrukt, blant annet til ventilasjon og snøsmelting på vinteren. Strømforbruket forventes redusert med opptil 50 prosent. Bygget har solceller på taket.
  • Terje Gjervang er kjøpmann på Jacobs Holtet. Assisterende butikksjef er Håkon Skjegstad, mens Christian Holth Clasen er ferskvaresjef.

 

For mer informasjon, kontakt:

Vegard Kjuus, MENY-sjef, tlf. 982 34 819, vegard.kjuus@meny.no