Jakten på Årets lokalmatgründer 2017 er i gang
Nå kan du nominere kandidater til Årets lokalmatgründer 2017. Prisen skal sette lokalmat og entreprenørskap på kartet.
Nå starter jakten på Årets lokalmatgründer 2017, hvor vinneren skal kåres under Matstreif i Oslo i september.
– Denne prisen er først og fremst en entreprenørskapspris. Den eksisterer fordi vi ønsker at flere som jobber med lokalmat løfter seg opp og fram, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim til Nationen.
– Kategorien «lokalmat» er i fantastisk medvind, og det er moro å se at det blir stadig flere gode, profesjonelle aktører i denne bransjen. Jeg bare nevner at vi har fått en verdensmester i ost siden sist kåring. Det sier noe om evnen til å utvikle seg, sier hun.
Forslag til kandidater sendes via hanen.no/lokalmatgrunder innen 31. mai 2017.
Fakta
Årets lokalmatgründer
- Kåring som skal finne landets beste lokalmatentreprenør(er).
- Omfatter både tjenester og produkter: råvarer, foredlede produkter, servering, salg gjennom gårdsbutikk, nettbutikk osv.
- Kommersiell suksess og nyskaping blir vektlagt.
- Seks finalister skal plukkes ut.
- De seks blir presentert i Nationen gjennom sommeren.
- Du må stemme på din favoritt.
- Vinneren blir kjent under Matstreif i Oslo i september.
- Hanen, Nationen og NorgesGruppen står bak kåringen.
- Har du forslag?
- Gå til hanen.no/lokalmatgrunder. Fyll ut skjemaet, og send.
- Dele i sosiale medier? Bruk #lokalmat
Juryen
- Juryleder: Hilde Charlotte Solheim, tidligere direktør for reiseliv og kultur i Virke, nå frilanser og styreleder i destinasjon Røros.
- Irene Halvorsen sjefredaktør i Nationen
- Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i Hanen.
- Eivind Haalien, sjef for lokalmat i NorgesGruppen.