Jakten på Årets lokalmatgründer er i gang
Nå kan du nominere kandidater til Årets lokalmatgründer. Juryen ser etter ideer som skal løfte norsk lokalmat.
06. mai 2016
Det Norske Vaffelstekeriet vant prisen i fjor, for imponerende innovasjonskraft både i oppskrifter og konsept.
Nå starter jakten på Årets lokalmatgründer 2016, hvor vinneren skal kåres under Matstreif i Oslo i september.
– Vi er på jakt etter entreprenørskapet, og den gode forretningsmodellen som har gitt innovasjon, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim til Nationen.
– Det hjelper lite å sitte på en god idé, og et godt produkt, om en ikke får den ut i markedet og andre får vite om den, sier Eivind Haalien, sjef for lokalmat i NorgesGruppen.
Det er Hanen, Nationen og NorgesGruppen som står bak prisen Årets lokalmatgründer.
Forslag til kandidater sammen med en begrunnelse, sendes til lokalmat@nationen.no, innen 31. mai 2016.
Nå starter jakten på Årets lokalmatgründer 2016, hvor vinneren skal kåres under Matstreif i Oslo i september.
– Vi er på jakt etter entreprenørskapet, og den gode forretningsmodellen som har gitt innovasjon, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim til Nationen.
– Det hjelper lite å sitte på en god idé, og et godt produkt, om en ikke får den ut i markedet og andre får vite om den, sier Eivind Haalien, sjef for lokalmat i NorgesGruppen.
Det er Hanen, Nationen og NorgesGruppen som står bak prisen Årets lokalmatgründer.
Forslag til kandidater sammen med en begrunnelse, sendes til lokalmat@nationen.no, innen 31. mai 2016.
Fakta
Om prisen:
- Omfatter både tjenester og produkter innenfor lokalmat. Omfatter råvarer, foredlede produkter, servering, salg gjennom gårdsbutikk, nettbutikk eller lignende.
- Produkter skal være tilgjengelig for salg.
- Det blir lagt vekt på kommersiell suksess og nyskaping.
- Konkurransen er åpen for alle, uavhengig av produktkategori.
- Kandidatene må ha utviklet og/eller produserer produktet eller tjenesten selv.
- Vinneren får 50.000 kroner og en kompetansedag
Juryen:
- Juryleder: Hilde Charlotte Solheim, tidligere direktør for reiseliv og kultur i Virke, nå frilanser og styreleder i destinasjon Røros.
- Rino Andersen, konstituert sjefredaktør i Nationen
- Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i Hanen.
- Eivind Haalien, sjef for lokalmat i NorgesGruppen.
KONTAKTPERSON
Daniel Sellevoll
Kommunikasjonsrådgiver samarbeid og merkevare
95971597